Hlavní obsah

Tůma představil svůj tým, chce si posvítit na podezřelé tendry

Novinky, jas
Praha

Zdeněk Tůma, kandidát TOP 09 na pražského primátora, představil v pondělí svůj tým, který je jakousi stínovou Radou hlavního města. Tůma taktéž uvedl, že kvůli probíhajícímu tendru na vybudování kartového centra projektu Opencard podá podnět Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Foto: Petr Horník, Právo

Zdeněk Tůma představil členy svého týmu

Článek

"Zjistili jsme, že zadávací podmínky jsou diskriminující a splňuje je pouze jedna firma, konkrétně S CZ,“ uvedl Tůma. "Jednou z nesmyslných podmínek je, že účastník musí být držitelem certifikátu pro řízení v oblasti životního prostředí,“ doplnil.

Tůmovi se nelíbí ani nynější vypsání tendru na rozšíření pražské čistírny odpadních vod. Vadí mu, že zadání tendru a priori upřednostňuje jednu technologii. "Celkové náklady by při této technologii dosáhly 20 miliard korun, přestože je dostupná levnější a efektivnější technologie. O potřebě rekonstrukce čističky se ví přinejmenším 10 let, přesto bylo výběrové řízení vypsáno těsně před volbami,“ konstatoval Tůma.

„Pokud budeme mít odpovědnost za vedení města, budou výše uvedená výběrová řízení patřit mezi hlavní kandidáty na zrušení,“ uzavřel Tůma.

V Tůmově magistrátním týmu figuruje osm jmen. Oblast dopravy by měl řešit Tomáš Hudeček, územní rozvoj Milan Růžička, kulturu a cestovní ruch Jan Liška. Eva Vorlíčková by měla mít na starosti problematiku evropských fondů a podnikání, zatímco životní prostředí by spadalo do kompetence Nataši Šturmové. Zdravotnictví by řešil Martin Dlouhý, školství Albert Kubišta a legislativní záležitosti Helena Chudomelová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám