Hlavní obsah

V centru Prahy nejezdí kvůli prasklé kolejnici tramvaje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ve Vodičkově ulici v centru Prahy praskla ve středu ráno kolejnice. Tramvaje asi dvě hodiny nejezdily ani v jednom směru. Zhruba v půl dvanácté začal fungovat provoz směrem od Václavského náměstí na Lazarskou. Kdy začne provoz fungovat obousměrně, není jasné.

Článek

Kolej se podle mluvčí pražského dopravního podniku Ilony Vysoudilové zlomila kvůli opotřebení. Úsek mezi Vodičkovou ulicí a Václavským náměstím je neprůjezdný.

"Tramvajová linka číslo devět jede přes Spálenou, Karlovo náměstí a dále po trase linky číslo 16 přes Vinohrady směrem na Žižkov," sdělila Vysoudilová. Ostatní tramvaje s čísly 14, 3, 26  jsou odkloněny po nábřeží kolem Letenského tunelu a Národního divadla.

Dopravní podnik připravuje úsek trati mezi Lazarskou, Vodičkovou a Jindřišskou ulicí k rekonstrukci na rok 2012. Místo je pro tramvajovou dopravu důležité, protože jím projíždí především klíčová linka č. 9.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám