Hlavní obsah

Přeháňky, v lepším případě polojasno, slibuje předpověď na víkend

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní září je prozatím teplotně podprůměrné a svým střídáním počasí si příliš nezadá s aprílem. Dobrou zprávou je, že konec pracovního týdne a první polovinu víkendu bude doprovázet jen minimum srážek v podobě přeháněk. V neděli se však znovu zatáhne a bude pršet. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Ve čtvrtek se ještě musíme připravit na polojasno až oblačno, přičemž odpoledne se budou vyskytovat přeháňky," uvedla Honsová s tím, že v Čechách se teploty vyšplhají na 14 až 18 stupňů, na Moravě a ve Slezsku až ke 20 stupňům Celsia.

Velmi podobně bude i v pátek. Přeháňky se však budou objevovat již pouze ojediněle. Ranní teploty poklesnou na deset až šest stupňů, přes den se dostanou znovu na 14 až 18 stupňů Celsia.

"Sobota bude převážně polojasná, přičemž ráno se budou objevovat jak mlhy s nízkou oblačností, tak přízemní mrazíky," doplnila Honsová. Odpolední maxima se dostanou na 15 až 19 stupňů.

V neděli se ochladí

Změna charakteru počasí nastane v neděli, kdy meteorologové slibují oblačno, na jihu území až zataženo s deštěm. Ranní teploty se budou pohybovat v intervalu deseti až šesti stupňů, na severu území pouze kolem čtyř. Odpolední maxima se dostanou pouze na sedm až 13 stupňů.

Na počátku příštího týdne by mělo být převážně polojasno, přičemž nejvyšší denní teploty podle všeho nepřesáhnou 18 stupňů Celsia. Ráno budou kolísat mezi šesti a dvěma stupni.

Jak Honsová dodala, první polovina září byla z dlouhodobého pohledu zhruba 2,5 stupně Celsia pod průměrem. Výkyvy počasí navíc odkazují spíše k dubnu než k září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám