Hlavní obsah

Ministr Fuksa odvolal šéfa Povodí Moravy

Právo, tr

Generálního ředitele státního podniku Povodí Moravy Libora Dostála odvolal v úterý ministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS). Právu to potvrdil právní zástupce podniku Radek Ondruš. Podle něj ministr neudal žádný oficiální důvod, nicméně podle informací Práva se o odvolání generálního ředitele již několik týdnů na Povodí Moravy mluvilo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS)

Článek

Ondruš doplnil, že Dostálovo odvolání je začátkem revizního procesu nakládání s majetkem v rámci podniku.

„Vyšly najevo závažné skutečnosti odůvodňující podezření z rozsáhlejší trestné činnosti v řádech desítek miliónů korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení krajským ředitelstvím Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování v Brně,“ sdělil Ondruš.

Spoluúčast odvolaného generálního ředitele Dostála, který byl ve funkci jen několik měsíců, v jakýchkoli trestných činech právník vylučuje. Naopak za jeho vedení bylo podáno trestní oznámení na neznámého pachatele pro podezření z trestného činu porušení povinností při správě cizího majetku.

Podle dřívějších informací z jiných zdrojů policie prošetřuje 24 problémových zakázek a projektů celkem v hodnotě až 41 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám