Hlavní obsah

Přes východní Čechy a Vysočinu se přehnala prudká bouřka

– Náchod • Aktualizováno

Přes východní Čechy a Vysočinu se v pondělí odpoledne přehnala bouřka s přívalovými dešti. Silný vítr lámal větve stromů. Bouřkový mrak se přesunul nad severní Moravu a Slezsko.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

Hasiči v Trutnově museli odčerpávat vodu ze sklepů budovy bývalého obchodního domu Máj a z vedlejšího objektu.

Stromy na silnici na Trutnovsku popadaly v Chvalči, Dolní Kalné, Bohuslavicích nad Úpou, Dolní Olešnici a Trutnově. Na Náchodsku měli hasiči nejvíc práce s popadanými stromy v okolí Police a Teplic nad Metují. V Teplicích u vlakového nádraží spadl strom na elektrického vedení.

Bouřky se přehnaly i přes Vysočinu. I tam silný vítr lámal stromy a deště vytopily několik sklepů. Nejčastěji hasiči zasahovali na Jihlavsku a Třebíčsku. "U Uhřínova na Žďársku spadl strom na auto, posádka se podle prvních informací dostala ven bez vážnějších zranění. U této obce byly také odstraňovány nebezpečné vývraty v areálu dětského letního tábora," řekla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Bouřková oblačnost přišla nad české území ze západu zhruba kolem poledne. Silně zasáhla i Liberecko. Před bouřkami vydal varování Český hydrometeorologický ústav. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám