Hlavní obsah

Prezident Klaus poprvé vystupuje v reklamě, podpoří MS v basketbalu žen

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Václav Klaus, známý svým kladným vztahem ke sportu, se rozhodl podpořit nadcházející mistrovství světa basketbalistek, které se na přelomu září a října uskuteční v České republice. Účinkuje po boku dalších známých osobností ve spotu, který bude tento sportovní svátek propagovat. Novinky.cz tento spot exkluzivně zveřejňují ještě před samotnou kampaní.

Článek

Klaus, který sám basketbal závodně hrál, se na obrazovce objeví po boku rychlobruslařky Martiny Sáblíkové, herce Ivana Trojana, topmodelky Karoliny Kurkové a kardiochirurga Jana Pirka.

Proč byly pro natočení klipu osloveny právě tyto osobnosti, osvětlují popisky pod jmény. Všichni krom Pirka, který je prezentován coby fanoušek sportu a basketbalu, se košíkové v mládí či dětství aktivně věnovali.

Každý z účinkujících propojil své vystoupení s vlastní profesí, a tak zatímco lékař Pirk připomíná, že hráčky dají do hry celé své srdce, Trojan zdůrazňuje, že si i děvčata chtějí "pořádně zahrát". Prezident pak zdůrazňuje, že ČR bude světový šampionát hostit po 43 letech.

Pořad připomene i slavné hráče i historii

Aktéři upoutávky, kterou bude poprvé vysílat Česká televize v neděli 22. srpna, necelý týden před zahájením mistrovství světa mužů v Turecku, natočili bez nároku na honorář.

Večer na téma Basketbalové vzpomínky připomene na ČT2 olympijské hry z roku 1992, které se uskutečnily v Barceloně, a jimž dominoval slavný americký Dream Team. V další části pásma seznámí dokument Sedm basketbalových kroků diváky s historií tohoto sportu.

Další část pořadu, který oživí průvodním slovem moderátoři Jakub Bažant a Jan Smetana, připomene naše největší úspěchy i slavné české hráče a hráčky minulých let ve vybraných medailonech seriálu Pocta basketbalovým legendám.

Ženský šampionát se uskuteční v Ostravě, v Brně a Karlových Varech od 23. září. do 3. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám