Hlavní obsah

John: V čele policie by měl být ekonom, který ušetří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Předseda strany Věci veřejné (VV) Radek John v pondělí ráno v České televizi prohlásil, že by podle něj měl v čele policie stanout ekonom, který by dokázal provést potřebné škrty.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda VV Radek John

Článek

"V čele policie musí být ekonom, protože je třeba ušetřit pět miliard korun," řekl John v pondělním Studiu 6 na ČT.

Avizované změny ve vedení policie podle něj nenastanou dříve než za měsíc, zároveň ale zdůraznil, že musí proběhnout urychleně, poněvadž na obvyklých sto dnů hájení nemá vláda čas.

Podstatou podle Johna zůstává neohrozit práci policie.

Předseda VV v neděli připustil odchod policejního prezidenta Oldřicha Martinů a nejvyšší státní zastupitelky Renaty Vesecké. Konec Jiřího Komorouse ve funkci prvního náměstka ministra vnitra je jistý, John v pondělí řekl, že to vyplývá z koaličních dohod.

John nabízel rezignaci

Věci veřejné podmínily vstup do koalice s ODS a TOP 09 souhlasem svých voličů v internetovém referendu. Pokud by příznivci strany vstup do vlády odmítli, John se zavázal, že dá svou funkci předsedy VV k dispozici. Strana pak podle něj sice nebude ve vládě, nicméně ve Sněmovně bude podporovat reformní kroky.

Příznivci VV ale nakonec koaliční smlouvu podpořili. [celá zpráva]

V 18:00 by měly strany koaliční smlouvu podepsat v Hrzánském paláci v Praze poté, co o ní budou hlasovat nejvyšší orgány zbylých dvou stran.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám