Hlavní obsah

ČSSD se pojistila zábranou proti zvídavým novinářům

Právo, Jiří Ovčáček

Poslanecký klub ČSSD se poučil ze zkušenosti z minulého týdne, kdy novináři zaznamenali i přes zavřené dveře projev nyní již bývalého stranického předsedy Jiřího Paroubka, kdy například haněl Věci veřejné. Před dveře klubu byla umístěna provazová zábrana, aby byla zvídavosti žurnalistů učiněna přítrž. Paroubek přitom o sobě dal vědět i ve čtvrtek. Na Facebooku varoval ČSSD, aby se sama programově nevykastrovala.

Foto: MMS Jiří Ovčáček, Právo

ČSSD postavila před dveře zábranu.

Článek

Poslanci ČSSD se ve čtvrtek sešli již podruhé po květnových volbách do Sněmovny. Místopředseda strany Milan Urban na dotaz Práva připustil, že na jednání může padnout rozhodnutí o nominaci soc. dem. na post předsedy dolní komory. „Bavili jsme se o tom ráno na grémiu,“ uvedl Urban. Strany budoucí vládní koalice ale už daly najevo, že ČSSD toto křeslo nedají.

Oproti minulému jednání se ČSSD pojistila proti příliš zvídavým novinářům. Krátce po zahájení jednání klubu byla před dveře umístěna provazová zábrana.

ČSSD se tak poučila z minulého jednání klubu. Na něm Paroubek ještě jako předseda strany hodnotil výsledek voleb a v projevu, který novináři slyšeli i přes zavřené dveře, se tradičně pustil do médií, postěžoval si, že prý byl jeho obraz destruován. [celá zpráva]

Za největšího soupeře ČSSD označil šéfa Věcí veřejných Radka Johna. Toho označil za „drzého, nestoudného lídra, demagoga a populistu“. Minulý týden nakonec soc. dem. řešila zvídavost žurnalistů tím, že byli na konci projevu ode dveří vykázáni.

Paroubek varoval před kastrací ČSSD

Bývalý šéf ČSSD Paroubek se přitom o slovo přihlásil na svém Facebooku i ve čtvrtek. Pustil se do budoucí pravicové vládní koalice a jejích lídrů.  "Jejich metodou práce je arogance a cynismus," míní Paroubek.

Za nestoudný označil návrh na pětiprocentní opt-out v rámci důchodové reformy. Podle Paroubka náklady reformy ponesou " třeba i hezká děvčata". Následovala rada ČSSD: „Pokud by o jakékoliv formě opt-outu soc. dem. vůbec připustila diskusi, znamenalo by to její programovou kastraci vlastníma rukama".

Reklama

Výběr článků

Načítám