Hlavní obsah

Je asi výhoda vypadat dobře, tvrdí Kateřina Klasnová z Věcí veřejných

Právo, Tereza Hušáková

Místopředsedkyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová je přesvědčena, že dobrý vzhled může dopomoci k lepšímu výsledku ve volbách. Sama o sobě si však nemyslí, že by byla taková krasavice, alespoň to tvrdí v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Místopředsedkyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová a sponzor strany Vít Bárta ve volebním středisku strany v Praze

Článek

Přispěl k úspěchu vaší strany i váš velice atraktivní vzhled? Vzhledem k tomu, že jste se nechala nafotit pro bulvární deník v docela erotické póze a následně jste v hlasování čtenářů vyhrála.

Myslím, že mne lidé volili kvůli jiným přednostem než kráse. Lidem jde ve volbách hlavně o to, aby strana plnila to, pro co ji zvolili. Je to asi výhoda vypadat poměrně dobře, já si ale nemyslím, že bych byla taková krasavice, abych si mohla dovolit nebýt inteligentní. Myslím si, že lidé volili Věci veřejné kvůli jiným věcem, než že jsou tady ženy.

U jakých voličů jste měli největší úspěch?

Měli jsme velice úspěch třeba u prvovoličů, koneckonců když se dělaly volby nanečisto na středních školách, dostali jsme hodně hlasů. Je vidět, že mladí lidé jsou zodpovědní a že si přejí, aby se ČR dál nezadlužovala, a že myslí na svoji budoucnost.

Jste spíš pro spolupráci s pravicí, či levicí?

Já nás vnímám jako pravicovou stranu se sociálním cítěním. Jinak stojíme opravdu striktně ve středu. Všechno je otázka opravdu až povolebních vyjednávání, kdy je důležité prosadit maximum z našeho programu.

Je Miroslav Kalousek ve vašich očích stále ještě politický dinosaurus?

Ano, je dinosaurus. Kam šlápne, tam deset let zůstane.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám