Hlavní obsah

Kalousek se zapovídal s "piráty" slovy nehledanými

Právo, Novinky, jas, dan

Česká pirátská strana zveřejnila na serveru Youtube video s místopředsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem, na němž konzervativní politik uvolněně rozmlouvá s příznivci "pirátů" a podepisuje jim své předvolební kartičky. Používaný slovník přitom není zrovna spisovný, což Kalousek odůvodnil tím, že se chtěl aktérům v mluvě přizpůsobit.

Článek

"Vy račte bejt co, Pirátská strana," zajímá se Kalousek obklopený hloučkem recesisticky naladěných žadatelů o předvolební autogram, kteří si jej natáčejí.

Po přitakání si neodpustí poznámku: "Vy jste sice pěkný ko..., ale furt jste sympatičtější než Jirka Paroubek". Mezi podepisováním dalších kartiček myšlenku rozvíjí s tím, že si "piráti" chtějí přisvojit majetek někoho jiného.

Se slovy "Marcelovi ko...ko... Mirek," předává Kalousek podepsanou kartičku s vyžádaným textem a zatímco pokračuje v psaní dalších peprných věnování, jeden z adresátů oceňuje, že místopředseda TOP 09 používá uvozovky. "My tomu sice rozumíme, ale kdyby to po nás někdo četl," osvětluje Kalousek.

Následně se také po otázce, zda kouřil trávu, přiznává, že "není kanabisovej" možná i proto, že je k neřestem náchylný. "Já už bych docela rád umřel bez téhle zkušenosti," doplnil politik. Nenechal se vyprovokovat ani ke kritice kolegů z ODS Alexandra Vondry a Marka Bendy. "Oba jsou to slušný kluci, kterým jde o něco jinýho než o koryta," konstatoval Kalousek.

"Piráti" klip zveřejnili jako poslední předvolební spot a prezentují jej jako "srážku s parlamentním politikem".

Kalousek: Mluvil jsem stejně jako oni a byla to hlavně recese

Kalousek myslel, že jde o recesi a je mu líto, že piráti záznam použili ke svému zviditelnění.

„To byla recese na obou stranách v osm hodin večer. Ti kluci byli milí a nemluvili hloupě. A mluvili dost sprostě. A mně přišlo slušné přizpůsobit se jejich slovníku. Pokud to chtějí použít ke své propagaci, pak je mi líto, že nemají jiné argumenty,“ řekl Právu Kalousek.

Reklama

Výběr článků

Načítám