Hlavní obsah

ODS vede v Praze jen těsně, na záda jí dýchají TOP 09 i ČSSD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Průzkum agentur STEM a SC&C pro Českou televizi v Praze mírně favorizuje ODS, její pozice už ale není tak neotřesitelná, jako tomu bývalo ve volbách minulých. Strana by ve volebním modelu získala 23,5 procenta, hned za ní je ale ČSSD a TOP 09, které shodně dostaly 19,5 procenta.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Do Sněmovny, a tedy i do středeční předvolební debaty v ČT, by se dostali ještě zástupci Věcí veřejných s 16 procenty a komunisté se sedmi procenty.

Žádná jiná strana by křeslo ve Sněmovně nedostala. Zelení by měli 4,5 procenta, SPO-Zemanovci a KDU-ČSL tři procenta.

Lídrem ODS v Praze je místopředseda strany David Vodrážka, ČSSD v hlavním městě vede nynější ministr vnitra Martin Pecina, TOP 09 exministr zahraničí Karel Schwarzenberg, Věci veřejné předseda strany Radek John a komunisty poslanec Jiří Dolejš.

ODS při minulých volbách získala v hlavním městě 48,3 procenta, strana by tak ztratila více než polovinu podpory. ČSSD si pohoršila o necelá čtyři procenta.

Česká televize zve podle výsledků průzkumu do debat představitele stran. Od nich si také v minulých týdnech vyslechla kritiku kvůli údajné neférovosti výzkumů. Ta či ona partaj si stěžovala, že by v reálu jistě měla podporu větší. Často stížnosti chodily od lidovců, kteří v debatě nedostali prostor, nebo od sociálních demokratů, kteří například v Jihomoravském kraji předpokládali lepší výsledky. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám