Hlavní obsah

Řebíček popřel zprávy o zadržení na letišti v Emirátech

Právo, luk, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček v úterý večer popřel informace, podle kterých měl být zadržen na letišti ve Spojených arabských emirátech.

Článek

"Nevím, co se v rámci předvolebního boje děje. Před chvílí jsem se vrátil z Dubaje. Cesta proběhla dle plánu. Nic z toho, na co se ptáte, není pravda," uvedl Řebíček v SMS zprávě na dotaz, zda měl v Emirátech problémy s policií.

S informací o exministrově zadržení přišel server tn.cz s tím, že měl problémy s vízem. "Není to pravda," odpověděl Řebíček Právu.

Podle serveru úřady v SAE v podobných případech takovou osobu do dvou dnů vyhostí ze země.

Řebíček v minulosti v majetkovém přiznání uvedl, že vlastní nemovitosti v hodnotě 140 miliónů korun, mimo jiné v Itálii a také v Dubaji.

Policie se v minulosti zajímala o prodej Řebíčkova podílu ve firmě Viamont. Média také upozorňovala na to, že firma začala dostávat významné zakázky právě v době, kdy se Řebíček dostal do vysoké politiky. Řebíček souvislost mezi těmito věcmi dlouhodobě popírá.

Reklama

Výběr článků

Načítám