Hlavní obsah

Pražská ODS odstavila starostu Chalupu i od postu šéfa kampaně

Právo, Lukáš Bek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa v pondělí skončil coby šéf volebního štábu pražské ODS. Stalo se tak poté, co jej minulý týden regionální organizace odvolala z postu svého místopředsedy. Právu to potvrdil první místopředseda ODS David Vodrážka s tím, že Chalupu ve funkci šéfa kampaně v Praze nahradil poslanec Boris Šťastný.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Chalupa

Článek

„Bylo to z toho důvodu, že pražský region v minulém týdnu provedl poměrně rozsáhlé změny v předsednictvu pražské ODS. Tomáš Chalupa sám rezignoval na funkci předsedy volebního štábu,“ uvedl Vodrážka.

Výměnu v pondělí dohodlo pražské grémium. Záměr odejít z postu šéfa kampaně měl Chalupa oznámit už na pátečním jednání tohoto stranického orgánu v Praze. Podle Vodrážky bude starosta Prahy 6 dál na jednání štábu příležitostně docházet, aby byla kampaň plynulá.

V pondělí ODS řešila například billboardy. Právě pražská ODS stojí mimo jiné za kampaní proti předsedovi soc. dem. Jiřímu Paroubkovi, který na billboardech občanských demokratů slibuje třeba zrušení ranního vstávání či návrat Elvise Presleyho.

Pražská ODS minulý týden vyměnila polovinu svého vedení. Regionální sněm nejprve odvolal tři místopředsedy - kontroverzního starostu Prahy 5 Milana Jančíka, poslance a pražského radního Jiřího Janečka a Chalupu. Poté delegáti na uvolněná místa zvolili náměstka primátora Rudolfa Blažka, starostu Prahy 8 Josefa Noska a radního Prahy 9 Tomáše Portlíka.

ODS má nyní podle některých průzkumů veřejného mínění v Praze historicky nejnižší preference. Metropole přitom bývala tradiční baštou občanských demokratů a strana tam dlouhodobě vítězila v každých volbách. O síle této organizace ODS svědčí mimo jiné to, že ze 78 současných poslanců ODS jich bylo 14 zvoleno právě v hlavním městě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám