Hlavní obsah

Eláni i Elvis pod taktovkou ČSSD málem zbourali ústecké náměstí

Právo, Rudolf Prchal
Ústí nad Labem

Dvě obrovské fronty dominovaly na pátečním Oranžovém odpoledni ČSSD připraveném sociálními demokraty na ústeckém centrálním Mírovém náměstí. Ta první se okamžitě utvořila u nafukovacích balónků. Náměstí také rozeznělo dunění kytar a bicích trumfu ČSSD - skupiny Elán - a zazpíval i dvojník Elvise Presleyho.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Lídra ČSSD v Ústeckém kraji přijela v pátek do Ústí nad Labem podpořit i jeho manželka Petra.

Článek

V padesátimetrovém zástupu se čekalo na podpisy volebního lídra ČSSD v Ústeckém kraji Jiřího Paroubka, jeho manželky Petry, tentokrát bez dcery Margarity, olympijského vítěze Jiřího Šlégra a herce Jiřího Krampola, jenž zároveň podepisoval svoji knihu.

O něco později se už u pódia tísnila asi tisícovka Ústečanů, která přivítala šéfa sociálních demokratů slušným potleskem, z davu se dokonce ozývaly výkřiky Paroubek na Hrad, Topolánek na pracák či Fandíme vám. Bouřlivý ohlas měla Paroubkova slova na adresu nedávné Topolánkovy vlády, která podle něj může za zadlužení naší země, lídr ČSSD se ale pořádně opřel také do ekologů a zelených. „Mohou za to, že stále není dostavěna dálnice D8, blokují modernizaci elektrárny Prunéřov, neustálými průtahy takto Bursík škodí tomuto kraji,“ hřímal.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Pivo za dvě a klobása za devět korun, kdo by odolal?

Sociální demokraté asi sáhli pořádně do stranické kapsy. Pivo, desítka Braník, za dvě koruny, k dispozici byl proto antiethanol (kapsle předcházející obtížím po konzumaci alkoholických nápojů), klobásy za devět korun, koláčky a kofola úplně zdarma. Všechno mizelo raketovou rychlostí, stoly na náměstí byly v obležení. „Mám čtvrté pivo a druhou klobásu,“ chlubil se u stánku s pěnivým mokem známý ústecký bezdomovec svému parťákovi.

Elán i Elvis

V rukou návštěvníků byly také k vidění rudé růže, další měli na krku šály v národních barvách s heslem Změna, které používal i americký prezident Barack Obama.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Skupina Elán se stala ozdobou zahájené volební kampaně sociální demokracie v Ústeckém kraji.

Prvním, kdo to na ústeckém oranžovém náměstí skutečně rozjel, byl falešný Elvis Presley, reakce na to, že si odpůrci ČSSD na svých billboardech utahují ze slibů sociální demokracie slogany, že Paroubek zařídí návrat Elvise. Přijela i Kateřina Brožová, ta posluchače už tolik nezaujala, své hity zazpíval také Petr Muk.

Skutečnou bombou ale byl koncert legendární slovenské kapely Elán. Parta kolem Joža Ráže okamžitě rozvášnila celé náměstí naplněné až po strop. Davy k potěše slovenské skupiny notovaly spolu s hudebníky Lásku moju, stejně jako staré zlaté Neviem byť sám, Zaľúbil sa chlapec, Jedenáste prikázanie a další elánovské bonbónky.

Reklama

Výběr článků

Načítám