Hlavní obsah

Na mítinku ČSSD v Ústí nad Labem zahraje kapela Elán

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava/ Praha

Sociální demokracie zapojila do své kampaně vedle německých rockových matadorů Scorpions také stálici slovenské pop-rockové scény kapelu Elán. Jožo Ráž a spol vystoupí v pátek na mítinku ČSSD v Ústí nad Labem. Slovenskému deníku Pravda to sdělila ČSSD v tiskové zprávě. Informaci pak potvrdila Novinkám i tisková mluvčí ČSSD Kateřina Blechová.

Článek

Vstup na koncert Elánu bude bezplatný. „Koncert se uskuteční v 18:30 na Mírovém náměstí,“ sdělil Právu mluvčí strany Ondřej Macura.

V rámci mítinku má podle programu vystoupit například i herečka a zpěvačka Kateřina Brožová, bývalý bulharský premiér Sergei Stanishev, šéf ústecké ČSSD Petr Benda, kandidující hokejista Jiří Šlégr a předseda Jiří Paroubek.

Scorpions vystoupí na volebním mítinku v Ostravě ve čtvrtek. Na kolik vyjde koncert německé legendy stranickou pokladnu, odmítá management soc. dem. zveřejnit.

ČSSD se již při podzimní volební kampani snažila zaujmout veterány populární scény ze zahraničí. Na mítincích se tak vedle sociálních demokratů objevila britská skupina Slade či italský zpěvák Drupi.

Elán v minulosti vystupoval na Slovensku na mítincích Lidové strany HZDS Vladimíra Mečiara i Křesťanskodemokratického hnutí. Lídr skupiny Jožo Ráž se nikdy netajil obdivem k Mečiarovi.

Skupinu Elán založili v roce 1968 Jožo Ráž a Vašo Patejdl. Elán se postupně vypracoval mezi nejpopulárnější skupiny bývalého Československa. Na jejich koncert na pražské Letné přišlo podle odhadů přes 80 tisíc lidí.

Anketa

Pomůže stranám ve volbách účast rockových kapel na mítincích?
Ano
5,9 %
Ne
94,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4163 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám