Hlavní obsah

Fanoušky Slavie doprovodili na Letnou těžkooděnci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na 200 slávistických fanoušků se odpoledne sešlo u stanice metra Strašnická, odkud se v doprovodu policie vydali metrem na stanici Hradčanská. Poté pěšky pokračovali na stadion fotbalové Sparty na Letné, kde se dnes v rámci 24. kola první ligy hraje derby pražských S. Cesta se obešla bez větších výtržností, nikdo nemusel být zadržen.

Článek

Policisté vedli skupinu slávistických příznivců od metra až na stadion, kam dorazili okolo 16:30. Fanoušci cestou bubnovali, házeli dělbuchy a dýmovnice. Nikdo nebyl zraněn.

Na fanoušky Slavie dohlíželo na čtyři sta policistů pořádkové, dopravní i kriminální služby a antikonfliktní tým. V záloze byla i speciální pořádková jednotka a policisté na koních a se psy, situaci ze vzduchu monitoroval vrtulník.

Při vstupu na stadion se diváci nevyhnuli standardním kontrolám. Spolu se vstupenkami pořadatelé kontrolovali občanské průkazy a neumožnili vstup opilým nebo těm, kteří chtěli pronést pyrotechniku.

Fanouškům hrozí v případě nezákonného chování nový citelný trest. Pokud v souvislosti s návštěvou utkání spáchají úmyslný trestný čin, například poničí zařízení stadionu nebo se poperou, bude jim soudce moci zakázat chodit na sportovní akce. Zákaz vstupu může trvat až deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám