Hlavní obsah

O Velikonocích má být deštivo a chladno

Praha

Po dnech, které přinesly až o sedm stupňů teplejší počasí, než je koncem března obvyklé, v sobotu teploty klesly na normál. A velikonoční svátky na konci příštího týdne mají být ještě chladnější a navíc větrné.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Studená fronta začala přecházet přes Česko v pátek večer a první bouřky se začaly objevovat na západě Čech. Přístroje Českého hydrometeorologického ústavu  zaznamenaly v oblasti 1076 blesků.

Pak se bouřkové mraky přesunuly do středních Čech a déšť pomalu ustával. Do půlnoci napršelo od 2 do 12 litrů vody na metr čtvereční.

Za studenou frontou se v sobotu citelně ochladilo, a tak se teploty vrátily do březnového normálu. V Praze se pohybovaly odpoledne kolem 12 stupňů, o něco tepleji bylo na jihu Moravy, kde naměřili 14 stupňů.

Jako na houpačce

Neděle bude ještě studená, ale v pondělí a v úterý se teplota vyšplhá až k 17 stupňům. Potom přijde opět ochlazení a až do konce týdne rtuť teploměru nevyleze nad 13 stupňů.

Počasí o velikonocích nás moc nepotěší. V neděli i v pondělí má být pod mrakem, s častými přeháňkami a chladno. Teplota se má pohybovat okolo 11 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám