Hlavní obsah

Dusíka by mohl na ministerstvu nahradit jeho náměstek Korbel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministra životního prostředí Jana Dusíka v čele úřadu zatím zastupovat jeho dosavadní náměstek František Korbel (za SZ). Korbel v pátek prohlásil, že s předsedou zelených Ondřejem Liškou mluvil o své možné kandidatuře na funkci ministra.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jan Dusík.

Článek

Korbel ale byl v pátek k návrhu zatím zdrženlivý. "Zatím ale není žádný závěr," uvedl náměstek.

Prezident Václav Klaus v pátek přijal Dusíkovu demisi. K tomu ho dohnala roztržka mezi ním a premiérem Janem Fischerem, který odmítl jednat o zlepšení koncepce modernizace elektrárny Prunéřov II.

Fischer ve čtvrtek popudil Dusíka, když odmítl jeho žádost, aby ČEZ přestavbu elektrárny Prunéřov vedl v duchu moderních technologií a šetrnosti k životnímu prostředí. Podle Strany zelených, která Dusíka do kabinetu nominovala, se premiér stejně jako další ministři bojí vlivu energetického gigantu postavit.

Do sporu s Fischerem se dříve dostal i exministr životního prostředí Martin Bursík (SZ), který Fischera obvinil, že podléhá lobby uhlobaronů.

Reklama

Výběr článků

Načítám