Hlavní obsah

Dušek se omluvil Žaludovi za homosexuála

Novinky, jim
Aktualizováno

Odborář Jaromír Dušek se veřejně omluvil šéfovi Českých drah Petru Žaludovi za své homofobní výroky, jimiž pobouřil veřejnost. Připustil, že otázka sexuální orientace pro něj není relevantní, ale svá slova, že Žaluda je "tunelář a nejhorší ředitel ČD", odvolat nehodlá.

Foto: archív, Právo

Odborář Jaromír Dušek

Článek

"Omlouvám se, že jsem u člověka, který je nejneschopnějším ředitelem v historii železnice a který dokázal připravit český stát a daňové poplatníky o historicky nejvíce peněz, utratit nejvíc prostředků za údajné PR, zbavit ČD desítek miliónů cestujících a dosáhnout v některých produktových vertikálách dopravní odbornosti na úrovni homeopatika, použil slůvko homosexuál u jeho osoby,“ kál se na serveru iDnes.cz Dušek.

"Zda skutečně je, či není homosexuál, nehodlám blíže zkoumat. Je to loupežník, tuneluje dráhy,“ dodal nicméně někdejší předseda železničních odborů.

Jeho homofobní výroky se ovšem netýkaly jen Žaludy, ale také ministra dopravy Gustava Slamečky, který kvůli tomu na něj podal trestní oznámení. Dušek jej totiž označil za homosexuála, který na významné pozice v resortu dosazuje další gaye bez ohledu na jejich odbornou způsobilost. Načrtnul tak konspirační teorii, v jejímž rámci si homosexuálové ve státních dopravních firmách vzájemně pomáhají k lukrativním místům a vytlačují jiné pracovníky.

Slamečka jeho rétoriku srovnal s nacistickou propagandou hitlerovského Německa a podal na něj trestní oznámení, o podobném kroku uvažovaly i další dotčené osoby.

Odborář volil při rozhovoru pro Lidové noviny nevybíravý slovník a pro dokreslení situace na ČD prohlásil, že se kvůli homosexuálům bojí na ministerstvu "ohnout pro tužku na chodbě“. Dušek za svá slova sklidil také kritiku z úst premiéra Jana Fischera.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám