Hlavní obsah

Řidiče potrápí námraza a sněhové jazyky

Silnice na mnoha místech České republiky jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Řidiče v neděli dopoledne potrápí zejména námraza a místy i sněhové jazyky.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ilustrační foto

Článek

Například v Karlovarském kraji je sjízdnost silnic dobrá, na místě je ale opatrnost. Zvláště ve vyšších polohách a lesních úsecích může vozovka namrzat. „Je zataženo a mrholí, teploty se pohybují mezi dvěma a na horách minus třemi stupni,“ informovala Eva Matoušková z centrálního dispečinku.

Plzeňském kraji se vyskytují sněhové přeháňky. Sněží v Klatovech, kde jsou dva stupně nad nulou. Sníh připadával hlavně ve vyšších polohách Šumavy, teplota se tu pohybovala ráno kolem minus tří stupňů Celsia.

Komunikace jsou sjízdné, se zvýšenou opatrností. Silnice prvních tříd jsou posolené a mokré, ve vyšších polohách se zbytky sněhu po pluhování. „Fouká tu silnější vítr, mohou se vyskytovat sněhové jazyky,“ upozorňuje František Kučera z klatovského dispečinku SÚS.

Dopravu v Olomouckém kraji v neděli ráno místy komplikují sněhové přeháňky, v nižších polohách pak déšť. Na cestách na severu regionu leží vrstva nového sněhu nebo rozbředlý sníh. Ojediněle se tvoří také sněhové jazyky.

Obdobná situace je i na Valašsku či v Královéhradeckém a Pardubickém kraji, jak upozornila ČTK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám