Hlavní obsah

Karlovy Vary chtějí najmout bývalého proděkana Kindla

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radní Karlových Varů budou příští týden jednat o tom, zda si najmou právní služby někdejšího proděkana plzeňské právní fakulty Milana Kindla, který byl jedním z ústředních aktérů aféry s opisováním diplomových prací a rekordně rychlých studií.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Proděkan Právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni Milan Kindl

Článek

„Rada města bude příští týden v úterý 16. března projednávat uzavření mandátní smlouvy na zajištění právních služeb pro město s advokátem Milanem Kindlem,“ potvrdil Právu mluvčí na karlovarském magistrátu Jan Kopál.

„Jestli nám to může politicky ublížit, to nevím,“ hodnotil náměstek karlovarského primátora Petr Keřka (ODS). „Já se totiž raději dívám po výsledcích, a pokud vím, tak doktor Kindl je dobrý advokát. Ukazuje se to například v arbitráži státu se společností Diag Human, kde zřejmě nebude muset ČR platit společnosti miliardy korun,“ zhodnotil Keřka.

„Nechci opravdu nikterak hodnotit odbornost advokáta Milana Kindla, ale vzhledem k jeho neblaze známé úloze při skandálu na plzeňské právní fakultě bych se já osobně poohlížel po jiné právní kanceláři, která by měla vyšší kredit,“ komentoval opoziční karlovarský zastupitel Petr Kulhánek (Karlovarská občanská aliance).

Kindl byl v minulosti spojen i s Vysokou školou Karlovy Vary, kde byl členem akademické rady. Nyní ale školu převzalo nové vedení. Kindl po propuknutí skandálu v Plzni loni v září rezignoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám