Hlavní obsah

Zeman pozval politiky na večeři, přišli jen někteří

Právo, Jiří Ovčáček

Lídr ODS Mirek Topolánek, předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg a první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek přijali pozvání šéfa Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) Miloše Zemana na slavnostní večeři a v neděli spolu zasedli u jednoho stolu. Ostatní lídři parlamentních stran nedorazili.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloš Zeman zval na večeři šéfy politiky všech stran.

Článek

Předseda ČSSD Jiří Paroubek pozvání na večeři v pražském Top Hotelu odmítl, Zeman prý urazil jeho ženu Petru. [celá zpráva]

Novopečený šéf SPOZ v neděli zmínil při představování autobusu Zemák termín sexymozek a oznámil, že jeho žena něm oceňuje hlavně věrnost. „Večeře by se nezúčastnil tak jako tak,“ míní o Paroubkově argumentu Zeman.

Zemana odmítli i předseda zelených Ondřej Liška a šéf lidovců Cyril Svoboda. Omluvil se i předseda komunistů Vojtěch Filip.

Zato Zeman, Topolánek a Kalousek hýřili při setkání vtipem, nechybělo tykání. Zeman si neodpustil rýpnutí do šéfa ODS, když prohlásil: „Mirkova zločinná vláda uznala nezávislost Kosova“. Za zločinné označil i zavedení rovné daně.

S Kalouskem pak předseda SPOZ řešil, kolik procent dostali při volbě do vedení svých stran. První místopředseda TOP 09 také prohlásil, že se těžko hledal důvod, proč odmítnout společnou večeři se Zemanem.

O chvíli později dorazil na večeři také lídr TOP 09 Karel Schwarzenberg. Se Zemanem řešil stáří tvrze, ve které šéf SPOZ bydlí na Vysočině a obývá zde dva pokoje. Schwarzenberg také poznamenal, že si na večeři vzal kravatu s „pandury“, kterou měl při nedělní televizní debatě s Paroubkem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloš Zeman s Karlem Schwarzenbergem

Reklama

Výběr článků

Načítám