Hlavní obsah

Sazka Opencard k sázení využívat nechce

Právo, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sazka popřela informace médií, že by se na jejích terminálech mohlo sázet prostřednictvím karty Opencard. „V žádném případě o tom neuvažujeme,“ řekl Právu mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Sazka podle Zikmunda nabídla pražskému magistrátu a Dopravnímu podniku využití terminálové sítě v projektu Opencard, a to k dobíjení nebo prodeji karty.

„Nabídka vychází z toho, že Sazka disponuje bezkonkurenční sítí téměř 700 prodejních míst na území Prahy a více než 1500 prodejních míst na území Prahy a Středočeského kraje.

Podobné neloterní služby, tedy například zprostředkování plateb za služby a produkty obchodních partnerů, již Sazka řadu let zajišťuje pro společnosti jako Telefónica O2, T-Mobile, Vodafone, ČEZ nebo Veolia Voda,“ dodal Zikmund.

Nabídka Sazky zahrnuje výhradně využití terminálové sítě pro dobíjení karet Opencard a prodej těchto karet na jejích prodejních místech.

„V této souvislosti Sazka odmítá ničím nepodložené spekulace, spojující její nabídku s úhradou vkladů v sázkových hrách a loteriích prostřednictvím Opencard. Taková nabídka se nikdy neobjevila a ani nebyla zvažována, protože bezhotovostní úhrada vkladů za sázkové hry a loterie prostřednictvím elektronických platebních či jiných karet není v síti terminálů Sazka možná,“ uvedl Zikmund.

Sazka podala nabídku v prosinci loňského roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám