Hlavní obsah

Místopředseda ústecké ČSSD rezignuje kvůli své temné minulosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice

Místopředseda krajského výkonného výboru ČSSD v Ústeckém kraji Karel Vrba se v pondělí vzdá funkce, do konce roku ukončí i všechny své další volené činnosti. Novinářům to v Litoměřicích řekl krajský předseda ČSSD Petr Benda. Vrba tak reagoval na informace v médiích, podle kterých byl v minulosti odsouzen za loupež a ublížení na zdraví.

Foto: Novinky

Článek

Vyřešit problém Bendovi uložilo minulý týden vedení strany. Během víkendu se proto s Vrbou dohodl, že se okamžitě vzdá funkce krajského místopředsedy.

A to není vše. Vrba také přislíbil, že odstoupí do konce roku i z funkce místopředsedy ČSSD na Lounsku, předsedy místní organizace v Libčevsi na Lounsku a také z funkcí v komisi rady kraje a výboru krajského zastupitelstva. "Zůstane jen řadovým členem ČSSD," uvedl Benda.

Kauzou se měla v pondělí zabývat i krajská kontrolní komise, stejně jako případem podnikatele Tomáše Horáčka, který podle Mladé fronty Dnes za vstup do děčínské ČSSD nabízel studentům účast na rautech nebo jízdu limuzínou. Horáček požádal o pozastavení členství ve straně. Oba muži mají svůj závazek doložit písemně.

Nevyřešený zůstává ještě případ pokusu o organizovaný vstupu téměř stovky nových členů do ČSSD v Bílině na Teplicku. Předseda ČSSD Jiří Paroubek uvedl, že problémem může být i údajně několikaleté, opakované nepřijímání žadatelů do této organizace.  

Reklama

Výběr článků

Načítám