Hlavní obsah

Víkend i úterní svátek proprší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ti, kdo si naplánovali prodloužit víkend až do úterního svátku, moc dobře neudělali. Alespoň co se týče počasí. Víkend totiž bude polojasný s deštěm, přes den má být maximálně deset stupňů Celsia. Oblačno, déšť a mlhy hlásí meteorologové i po celý příští týden.

Článek

Od úterka by se mělo postupně ochlazovat, ve druhé polovině týdne už by mělo být přes den nejvýše osm stupňů. Noční teploty se od těch denních příliš lišit nebudou, podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) by mělo být kolem šesti stupňů.

Mírně oteplit by se mělo jen v úterý, kdy se může ručička teploměru vyšplhat na třináct stupňů. Pak se však začne postupně ochlazovat, příští víkend už má být jen do osmi stupňů. Obloha zůstane celý týden zatažená s deštěm, vyskytnou se i mlhy.

Od začátku listopadu spadlo dvojnásobné množství srážek než je na tuto dobu obvyklé. "Druhá dekáda bude pravděpodobně taky vlhká, ale teplejší než je dlouhodobý průměr," uvádí odborníci z ČHMÚ. Listopad je v Česku nejoblačnějším měsícem roku.

Sněžit by zatím podle předpovědí nemělo. Podle informací zahraničních meteorologických center jsou prý ale jisté náznaky, že zima bude teplotně slabě nadprůměrná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám