Hlavní obsah

Víkend bude velmi teplý, bude až 15 stupňů

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na středu připadající svátek všech Martinů je podle pranostiky spojen s příjezdem stejnojmenného svatého na bílém koni - tedy mělo by sněžit. Ale nebude tomu tak. Snad jen na vrcholcích Beskyd a Jeseníků, jinde by sněžit ani pršet nemělo, řekla Právu Dagmar Honsová z pražského Meteopressu.

Článek

Honsová upřesnila, že Česko naopak v závěru týdne čeká velice teplé počasí. Jestliže ve čtvrtek a v pátek budou ranní teploty místy klesat až na -2 stupně Celsia, pak odpolední vystoupí na 5 až 9 stupňů nad nulou.

V sobotu se ale očekává, že odpolední teploty budou 10 až 15 stupňů Celsia, což odpovídá druhé polovině října. Obloha by měla být zatažená s občasným deštěm. Stejně tak tomu bude i v neděli, kdy ranní teploty vystoupí jen na 6 až 2 stupňů a odpolední se budou pohybovat do 13 stupňů.

Meteopress vydal i předpověď počasí na příštích třicet dní. Celkově bude toto období teplotně i srážkově průměrné.

Od 11. do 20 listopadu
Ráno mlhy nebo zataženo s nízkou oblačností, ranní teploty 5 až -2 a denní 4 až 10 stupňů Celsia, ojediněle, a to v sobotu, až 15 stupňů.
Od 21. do 30. listopadu
Očekává se oblačno s občasným sněžením, postupně polojasno, ráno mlhy, ranní teploty 1 až -5, odpolední 2 až 7 stupňů Celsia.
Od 1. do 10. prosince
Na horách by měly být sněhové přeháňky, v nížinách smíšené, ranní teploty 0 až -6, denní 1 až 6 stupňů Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám