Hlavní obsah

Zeman bude jednat s Volfovou

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová zemanovská strana získává další spojence. Šéf přípravného výboru Strany práv občanů (SPO) Miloš Zeman bude tuto neděli jednat s předsedkyní Strany důstojného života (SDŽ) Janou Volfovou.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Miloš Zeman krátce po svém projevu před svámi podporovateli a přáteli

Článek

Volfová, kterou Zeman dlouho podporoval, je pro úzkou spolupráci. Právu v pondělí řekla, že její strana může nabídnout kandidáty pro květnové volby do Sněmovny a pomoci při kampani.

Se Zemanem se setká v neděli v rámci jednání Republikové rady SDŽ v Jihlavě. „Budeme chtít jednat o tom, jak by ta spolupráce vypadala, a mluvit i o programových věcech,“ dodala Volfová.

„Navíc jsme dnes v úzké spolupráci se stranou Severočeši.cz,“ doplnila k nabídce s tím, že její strana má přes 2500 členů a ve volbách získala 18 tisíc hlasů.

Zeman v pondělí Právu potvrdil, že spolupráce „rozhodně není absolutně vyloučená věc“. Splynutí SDŽ a SPO, jejíž vznik byl nedávno odstartován, podle Volfové není na pořadu dne.

Nabídka na spolupráci s SPO podle ní však platí pro komunální volby na podzim 2010. Volfová připomněla, že SDŽ měla jako první v programu rozšíření práv voličů a na programu se také Zeman podílel.

Reklama

Výběr článků

Načítám