Hlavní obsah

TOP 09 má nového kandidáta za Středočeský kraj

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou dvojkou na kandidátce TOP 09 za Středočeský kraj je nezávislý starosta Berouna Jiří Besser. V pondělí dopoledne jeho kandidaturu potvrdil lídr kandidátky a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Miroslav Kalousek (vpravo) představil nového kandidáta TOP 09 pro Středočeský kraj, jímž je starosta Berouna Jiří Besser.

Článek

Starosta Besser přitom původně oznámil odchod z veřejného života a z komunální politiky a chtěl se stáhnout po 15 letech, kdy je starostou Berouna, do ústraní. „V komunálních volbách už bych chtěl kandidovat za Nezávislé Berouňáky jen jako řadový zastupitel. Na tom se nic nemění,“ řekl Besser. Nečekaně ale přišla nabídka vstoupit do vysoké politiky a on ji přijal.

„Z kandidátky odstoupil na vlastní žádost starosta Dolních Břežan Věslav Michalik, který se chce plně věnovat projektu evropské vědecké infrastruktury a budování evropského střediska laserového výzkumu, což schválil mezinárodní řídící výbor,“ vysvětlil důvod změny a oslovení Bessera Kalousek.

Bessera, který zatím hodlá zůstat nestraníkem a nechce vstupovat do TOP 09, navrhlo hnutí Starostové a nezávislí. TOP 09 oznámila platnost všech původních kandidátek, které připravila pro předčasné volby, jež se měly konat nyní na podzim, ale nakonec byly zrušeny. Listina možných budoucích poslanců by se tak neměla více měnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám