Hlavní obsah

Zdravotní stav herečky Jiřiny Jiráskové se zlepšil a stabilizoval

– Praha

Zdravotní stav herečky Jiřiny Jiráskové se každým dnem zlepšuje, od pondělí už dýchá bez pomoci přístrojů. Informovala o tom mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice Petra Pekařová. Jirásková byla ve vážném stavu hospitalizována před třemi týdny.

Článek

"V pondělí už začala paní Jirásková spontánně dýchat, tedy bez pomoci přístrojů, což je pozitivní zpráva," uvedla Pekařová. "Její stav je stabilizovaný, k žádnému zhoršení nedošlo," dodala.

O osmasedmdesátiletou populární herečku pečují lékaři kliniky anesteziologie a resuscitace a léčbu průběžně přizpůsobují jejímu zdravotnímu stavu.

Jiřina Jirásková byla do nemocnice přijata 19. září ve vážném akutním stavu. Šlo o náhlou příhodu břišní, nález byl podle lékařů závažný a pokročilý a vyžádal si okamžitou operaci, která byla v jejím případě už pátou v posledních dvou letech.

V pražském Divadle na Vinohradech, jehož členkou je od začátku 50. let, ještě krátce před tím zkoušela s uměleckým šéfem Martinem Stropnickým jevištní verzi filmu Federika Felliniho Zkouška orchestru. Premiéra je plánována na 22. října. Roli harfenistky Jirásková alternuje s novou členkou této scény Lucií Polišenskou.

Začátkem září Jirásková absolvovala s režisérem Jiřím Adamcem dotáčky seriálu Pojišťovna štěstí.  

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám