Hlavní obsah

Léto končí nádherným prodlouženým víkendem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Letošní září je podle dosavadních statistik nadprůměrně teplé a suché a mohlo by překonat i září 2006, které bylo nejteplejší od roku 1961. Slunečné a teplé počasí bude panovat také o nadcházejícím prodlouženém víkendu, od úterý už ale musíme počítat se zataženou oblohou a teplotami jen kolem 16 stupňů.

Článek

"V Praze-Libuši bylo do dnešního dne v 17 dnech naměřena odpolední teplota přes 20 stupňů, v 11 dnech to bylo dokonce přes letních 25 stupňů. 1. září jsme dokonce naměřili tropickou teplotu 30,9 stupně," přiblížila průběh teplotně nadprůměrného září Dagmar Honsová z Meteopressu.  

"Napršelo pouze 14,7 milimetru," připomněla další údaj z Libuše, který dokládá, že letošní září je také extrémně suché.

Víkendové počasí bude ve znamení pravého babího léta. Přes den bude panovat teplo a slunečno, ale rána budou už chladná s přízemními mrazíky a typickými podzimními mlhami.

V sobotu budou teploty po ránu klesat na 7 až 3 stupně, přes den vystoupí na 17 až 21. V neděli a v pondělí budou rána podobně chladná, přes den ale teploty vyšplhají až na 24 stupňů.

V úterý přijde šok

"Počasí se pokazí v noci z pondělí na úterý. Přes naše území bude přecházet studená fronta, přinese oblačnost a déšť na většinu území," uvedla Honsová s tím, že tak zřejmě pomine nebezpečí požárů, které v současnosti panuje kvůli extrémnímu suchu.

V úterý se ochladí na 13 až 17, foukat bude čerstvý vítr, který podle Honsové sníží pocitovou teplotu ještě o dva stupně, takže lidé budou vnímat změnu počasí ještě výrazněji.

Na vrcholcích Vysokých Tater bude už příští týden sněžit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám