Hlavní obsah

Vandas bude lídrem kandidátky Dělnické strany v Moravskoslezském kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Krajně pravicovou Dělnickou stranu povede v Moravskoslezském kraji do podzimních sněmovních voleb přímo její předseda Tomáš Vandas. Na tiskové konferenci v Ostravě v neděli řekl, že kandidátní listina je hotova.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda Dělnické strany Tomáš Vandas

Článek

„Bude tady 36 kandidátů, lídrem v Moravskoslezském kraji jsem já,“ uvedl Vandas.

Jak dále řekl, za DS kandidují i nestraníci, bývalí či současní členové Národní strany a Sdružení pro republiku - Republikánské strany Československa.

Vandas očekává, že DS v předčasných volbách do Sněmovny dosáhne „velmi slušný výsledek“, v Moravskoslezském kraji by si předseda DS přál více než 3 procenta. Podle něj je proti DS vedena kampaň, která má stranu před volbami pošpinit.

V září by vláda měla předložit Nejvyššímu správnímu soudu už druhý návrh na zrušení DS. Ministr vnitra Martin Pecina před časem nepřímo propojil případ žhářského útoku ve Vítkově právě s DS. Vandas to odmítl. [celá zpráva]

Rozpuštění strany navrhla vláda již loni s tím, že porušuje zákony a je blízká krajně pravicovým uskupením, zejména Národnímu odporu. Soud ale začátkem března návrh zamítl, neobsahoval prý dostatek přesvědčivých důkazů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám