Hlavní obsah

Rathova kniha vyjmenovává hříchy rivala Bendla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hejtman středočeského kraje a poslanec ČSSD David Rath se opět vrací na literární scénu, tentokrát s titulem "Co se nám už podařilo ve Středočeském kraji - Hříchy Petra Bendla". Před mimořádnými volbami do Sněmovny v nové knize bilancuje své dosavadní působení v roli hejtmana a shrnuje své výhrady vůči předchozímu šéfovi kraje Bendlovi (ODS). Novou knihu představil Rath ve čtvrtek novinářům.

Foto: Petr Horník, Právo

David Rath

Článek

Mezi úspěchy Rath v publikaci, jejíž vydání financovala ČSSD, vyjmenovává, že hejtmanství od jeho nástupu do funkce zavedlo hrazení regulačních poplatků v krajských nemocnicích, obnovilo provoz zubních oddělení nebo investovalo do modernizace krajských nemocnic. Na druhé straně ostře kritizuje kroky předchozího krajského vedení.

Do Bendla se hejtman pouští kvůli údajně zmanipulovanému prodeji deseti menších nemocnic, zadlužení kraje u bank nebo pořádání akce Královský průvod, jež byla podle Ratha předražená.

"Každá sebechvála smrdí," reagoval v textové zprávě Bendl. Rath se podle něj chlubí projekty, které kraj připravil ještě pod jeho vedením. Míní, že projekty, jež současný hejtman v publikaci představuje, mohou být financovány díky přebytku 1,6 miliardy korun, který po sobě zanechala bývalá krajská vláda.  

S kritikou svého oponenta vystoupil nedávno také Bendl. Na červnové tiskové konferenci prohlásil, že Rath poškozuje turistický ruch v regionu. Kritizoval i způsob, jakým současné vedení kraje rozděluje dotace obcím, a postup kraje v oblasti sociálních služeb.

Kniha "Co se nám už podařilo ve Středočeském kraji - Hříchy Petra Bendla" není prvním literárním počinem nynějšího hejtmana. Své zážitky ze života v bílém plášti již dříve shrnul v knize Zápisky lékaře z pozdní noci.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám