Hlavní obsah

Po víkendu se do Česka vrátí tropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zatímco nadcházející víkend v České republice nebude patřit k těm nejteplejším, od pondělí začnou teploty výrazně stoupat a v polovině příštího týdne by měly dosáhnout třiceti stupňů. Vysoké teploty ale tentokrát nebude provázet tropická vlhkost vzduchu, jaká panovala minulý týden.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Bude to ten klasický teplý a suchý vzduch od jihozápadu. Počasí ve střední Evropě začne ovlivňovat oblast vysokého tlaku vzduchu, která slibuje suché a slunečné počasí," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Jasná obloha tak od neděle začne nahrazovat současné proměnlivé počasí s přeháňkami a zataženou oblohou. Počasí se začne měnit během neděle. "Bude polojasno, ojediněle se vyskytnou přeháňky, teploty vystoupí na 20 až 24 stupňů," řekla Honsová s tím, že v dalších dnech teploty výrazněji porostou.

V pondělí se budou odpolední maxima pohybovat mezi 23 až 27 stupni, od úterka se pak dočkáme i hodnot mezi 26 až 30 stupni. Obloha se bude postupně vyjasňovat, ve středu by mělo panovat jasno nebo skoro jasno. Také ve středu a ve čtvrtek by měla rtuť teploměru vyšplhat k třicítce. "Americký model udává až 32 stupňů," upozornila Honsová.

Od čtvrtka se ale začnou vytvářet bouřky. Prozatím předpověď ukazuje, že letní idylu naruší v sobotu studená fronta, která přinese více oblačnosti a ochlazení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám