Hlavní obsah

Škoda na Průmyslovém paláci byla 181 miliónů, vyčíslily pojišťovny

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Škoda po požáru Průmyslového paláce na pražském Výstavišti byla vyčíslena na 181 miliónů korun. Pojišťovny mají částku připravenu k vyplacení, jen čekají, až se pražský magistrát a nájemce Výstaviště Incheba dohodnou, kdo ji převezme.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trosky Průmyslového paláce

Článek

Částku vyčíslili odborníci z Ústavu soudního inženýrství při Vysokém učení technickém v Brně a z ní pojišťovny Uniqa a Česká podnikatelská pojišťovna vychází.

Částka by měla být použita na obnovu levého křídla. To by mělo stát 173 miliónů. Dalších osm miliónů bude stát nahrazení skleněných vitráží střední části paláce, které požár poškodil.

Zástupci Incheby a magistrátu se nyní dohodnou, kdo peníze převezme.

Levé křídlo paláce zcela shořelo loni v říjnu. Vyšetřování jako příčinu požáru odhalilo zapnutý vařič ve  stánku jedné z firem, která v budově právě vystavovala. Od něj chytily další předměty.

O sumu od pojišťovny se Praha s Inchebou přou už několik měsíců. Město chce, aby se firma zavázala, že peníze použije na obnovu paláce. Incheba, která má výstavní areál od města pronajatý, tvrdí, že na obnově má zájem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám