Hlavní obsah

Meteorologové varují před silným deštěm, který zvedne hladiny řek

Novinky, jas, mp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové vydali varování před silným a trvalejším deštěm, který může zvedat hladiny řek. Výstražná informace platí od pondělních 18 hodin do středečního poledne.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Článek

Vydatné srážky, které mohou zvedat hladiny menších toků až na druhý stupeň povodňové aktivity, se na našem území budou vyskytovat především v úterý. Ve středu by již měla srážková činnost slábnout.

V oblastech Beskyd, Jeseníků, Šumavy a Novohradských hor by mělo spadnout 30 až 70 milimetrů srážek. Na ostatních částech ČR by se srážkové úhrny měly pohybovat do 30 milimetrů.

Výstražná informace platí pro Liberecký, Jihočeský, Plzeňský, Královéhradecký, Pardubický, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj.

V Krušných horách mrzlo

Astronomické léto soce už začalo, teploty tomu ale přiliš neodpovídají.  pondělí při zatažené obloze nestoupají nad 15 stupňů, na většině území je ještě méně.

V Šindelové na Sokolovsku naměřili v neděli ráno 21. června těsně nad zemí -0,7 stupně Celsia. „V pondělí to u země bylo minus 0,2 stupně,“ řekl Právu Rudolf Kovařík z klimatologické stanice v Šindelové. Podobný počet ranních mrazíků v červnu Kovařík naměřil naposledy zhruba před deseti lety. „Tento červen jich už bylo pět. Jinak jsou tak maximálně dva tři,“ doplnil.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám