Hlavní obsah

Máme tisíce příznivců, říká Kalousek

Právo, Oldřich Danda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rozhodnutí, zda vznikne nová středopravá strana TOP 09, o které několik týdnů mluví Miroslav Kalousek, padne do konce týdne. Právu to v pondělí řekl Kalousek. „Osobně se kloním k tomu, že ano, ale nerozhoduji sám. Pokud vznikne, bude představena v týdnu po evropských volbách,“ uvedl exministr financí za KDU-ČSL.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Miroslav Kalousek na sjezdu KDU-ČSL

Článek

O dalších lidech, kteří budou stát u zrodu nového subjektu, nechce mluvit. „Scházíme se ve skupině více než deset, méně než dvacet. Ve všech regionech máme podporu, je to spíš tisíc lidí než stovky. V každém regionu máme osobnosti. Nebude to ale lidová strana 2, ale vedle nestraníků jsou v předpřípravné skupině i křesťanští demokraté,“ podotkl Kalousek.

Spekuluje se o řadě lidovců jako o dosavadním šéfovi poslaneckého klubu KDU-ČSL Pavlu Severovi, poslanci Ladislavu Šustrovi, exministryni obrany Vlastě Parkanové či o bývalých regionálních vůdcích lidovců Pavlu Lukšovi a Vladimíru Pavelkovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám