Hlavní obsah

Na severu Čech lámal vítr stromy, v Mělníku shodil lešení z domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Silný vítr komplikoval v pátek život lidem na severu Čech. Plno práce s odstraňováním spadlých stromů měli hasiči a napilno měli též energetici. Silný poryv větru shodil v Mělníku lešení z paneláku. Naštěstí se na něm ani pod ním nikdo nenacházel. Nepříznivé počasí také zavinilo několik dopravních nehod. Při jedné z nich spadl mohutný strom přímo na náklaďák.

Článek

Posádka nákladního automobilu může mluvit o štěstí. Na silnici mezi Bílým Kostelem a Grabštejnem způsobily poryvy větru pád stromu, který zcela zdemoloval kabinu. Nehoda se stala na silnici mezi Bílým Kostelem a Grabštejnem na Liberecku, přičemž řidiče se závozníkem převezli zdravotníci bez vážnějších zranění k ošetření do nemocnice.

Vítr vyvracel a lámal stromy v širokém okolí, jeden spadl a zničil také dvě zaparkované osobní auta u hradu Grabštejn. Policie uzavřela silnici a dopravu odkláněla  po objízdné trase přes okolní vesnice.

Z domu spadlo lešení

Ve Sportovní ulici v Mělníku se kvůli poryvu větru zřítilo lešení na dvanáctipatrovém domě. "Čtyři lidé ale zůstali uvězněni na balkonech domu, kde není zábradlí, a museli být evakuováni. Policie případ vyšetřuje jako podezření z obecného ohrožení z nedbalosti," řekl policejní mluvčí Václav Tichý.

Hasiči také museli zasahovat po pádu stromu, který skončil na drátech trolejí železniční trati v ulici Marie Pomocné na předměstí Litoměřic. Dva stromy ležely také na železniční trati ve Fučíkově ulici v Horní Kamenici na Děčínsku. Bouře shodila strom na silnici mezi mezi Budyní nad Ohří a Mšenými - Lázněmi na Litoměřicku.

Popadané stromy přetrhaly vedení od Oseku na Dlouhou Louku a Oldřichov na Teplicku. Výpadek mluvčí společnosti ČEZ Soni Hendrychové postihl hlavně rekreační objekty, energetici odhadují, že vedení opraví do pátečního večera.

Vítr také poškodil izolátor na vedení poblíž Úštěku na Litoměřicku. Podle Hendrychové se bez proudu ocitlo asi 50 trafostanic, do většiny z nich se prý dodávku podařilo obnovit během několika minut. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám