Hlavní obsah

Chomutov převzal byt po neplatičích v otřesném stavu

Právo, ČTK, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov

V dezolátním stavu převzalo ve středu dopoledne město Chomutov byt od neplatičů nájemného. Čtyři bratři Tokárové, kteří zde nedaleko centra bydleli s početnou skupinou příbuzných, vrátili byt městu dobrovolně, aby dál nerostl jejich už tak astronomický dluh.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Tokárovi byli posledními nepořádnými nájemníky bytového domu.

Článek

Zničený nábytek, hromady odpadků a špína, v takovém stavu nájemníci byt zanechali. Kromě hadrů nebo zkažených potravin nalezli strážníci na zemi také dřevěnou krabičku s "nádobíčkem“ k aplikaci drog.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Neplatiči opouštěli byt ve spěchu.

Náměstkyně primátorky Marie Štáfková (ČSSD) výši jejich finančního závazku přesně neznala. "Tokárovi podepsali splátkový kalendář,“ řekla Právu.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Mezi hromadou odpadků byla krabička s „nádobíčkem“ na aplikaci drog.

Zdevastovaný byt 2+1, ve kterém pobývalo podle Štáfkové deset až dvanáct lidí, opustili jejich nájemníci zřejmě v noci na středu, jen pár hodin před smluveným předáním. Kam se nájemníci vystěhovali, nikdo neví.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Neplatiči zanechali byt v dezolátním stavu.

Po vyklizení nepořádku nabídne město zájemcům byt na opravu. V domě, kde se byt nachází, takto radnice vyklidila již několik bytů, které si noví nájemníci rekonstruují. Bratři prý byli zde poslední problémoví nájemníci.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Chomutovští strážníci zdevastovaný byt náležitě prohlédli.

Neplatiči dluží podle Štáfkové chomutovské radnici na nájemném kolem 200 miliónů korun. Město spolu s Chomutovskou bytovou prý s neplatiči jedná o tom, aby se s radnicí dohodli, byt vrátili a podepsali splátkový kalendář. Štáfková řekla, že někteří neplatiči zjistili, že je podobná dohoda vyjde levněji než soud. Podobně prý podepsali dohodu i bratři Tokárovi, soud byl původně nařízen na 14. května.

Chomutov začal na vymáhání dluhů používat i exekutora, který lidem zabavoval peníze okamžitě poté, co je na radnici dostali jako sociální dávky. Podle Štáfkové hodlá v této praxi pokračovat. 

Foto: Karel Otcovský, Právo

V celém bytě panoval po odstěhování nájemníků nepořádek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám