Hlavní obsah

Na Koncert pro Mirka přišly stovky Topolánkových příznivců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

"Mirku, nezklam nás" nebo "Chceme tě ve vládě". S takovými nápisy na transparentech přivítaly stovky příznivců bývalého premiéra Mirka Topolánka svého oblíbence u příležitosti konání koncertu na jeho počest v úterý na pražském Můstku.

Článek

Lidé se sešli, aby podle organizátorů Topolánka ocenili za to, co všechno pro stát během svého předsednictví české vládě udělal. Koncert pro Mirka, který začal v 17 hodin, je prvním ze série, která má provázet předvolební kampaň ODS.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Mirek Topolánek a bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg na Koncertě pro Mirka na pražském Můstku

Mimo jiné na akci vystoupil Pavel Šporcl s houslemi a programem provází Martin Dejdar. Svou účast také přislíbily kapely jako Olympic, No Name, Argema a z jednotlivců například Richard Tesařík, Eva Pilarová či Aleš Brichta.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Podpořit svého oblíbence přišly stovky lidí s transparenty.

Během představení k přítomným promluvil i herec a někdejší ministr kultury Martin Štěpánek. Podle něj Topolánek v době českého předsednictví Evropské unii položil základní kámen suverénní evropské politice. Štěpánek uvedl, že jej expremiér zbavil obav z EU.

"Mirek začal psát důležitou kapitolu evropských dějin... Mirek nikdy neuhodil pod pás... Mirku, za to máš můj dík...," vzkázal už Štěpánek šéfovi nejsilnější strany, který však již mezitím odešel.

Reklama

Výběr článků

Načítám