Hlavní obsah

Kocáb označil žhářský útok ve Vítkově za teroristický čin

Právo, Anna Bortlíčková
Ostrava

Za naprostou tragédii, která se skoro ani nedá postihnout slovy, označil ministr pro lidská práva Michael Kocáb žhářský útok ve Vítkově poté, co ve čtvrtek navštívil ve Fakultní nemocnici v Ostravě popálenou Annu Sivákovou. "Je to klasický teroristický čin," zdůraznil Kocáb.

Foto: ČTK

Ministr pro lidská v práva v demisi Michael Kocáb navštívil ve Fakultní nemocnici v Ostravě popálenou ženu z Vítkova.

Článek

„Ta paní tam leží a je úplně na dně. Je to šílené, co ona nám řekla. Nikdo z nás si takovou hrůzu nezažil, aby proti němu po čtyřech běželo dítě, které hoří,“ uvedl ministr. Jak dále řekl, je to alarmující věc, rodině je potřeba projevit maximální soucit a podpořit ji.

„Pan prezident udělal dobře, že pustil jejího druha, ona tam nemůže být sama, rodina musí být pohromadě, měli by mít nějaké slušné bydlení,“ dodal Kocáb s tím, že ženě do nemocnice přijel projevit soucit a účast a také se s ní poradit, jak nejlépe by pomohlo rozdělit peníze, které se rozhodl rodině poskytnout.

„Vycházím z toho, že někdy je potřeba věci řešit i rychle. Až bude odsud odcházet, musí mít oblečení, děti musí mít oblečení, všechno shořelo, není nic, tak na to ty peníze budou dobré,“ řekl Kocáb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám