Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Lídr nespokojených otců Jiří Fiala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Minulý týden nepustili do práce ředitelku brněnského Úřadu mezinárodněprávní ochrany dětí Lenku Pavlovou. Tento týden jsou rozhodnutí zamezit ministrovi práce Petru Nečasovi příchod do jeho kanceláře.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Jiří Fiala na on-line chatu

Článek

Organizace K213 má asi 480 členů. Jsou to především otcové, jimž byl po rozvodech s jejich partnerkami znemožňován styk s jejich dětmi.

Hrstka jejích členů postává od pondělí před budovou ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV), chce zabránit ministru Nečasovi ve vstupu do úřadu. Požadují po něm omluvu za to, že je nazval sexisty a hulváty.

Ministr reagoval na výroky sdružení, které ve svých zprávách označilo například poslankyni Lenku Mazuchovou za "socanskou husu", ředitelku úřadu na ochranu dětí Lenku Pavlovou za "feministickou krávu". Ministryni Džamilu Stehlíkovou (SZ), původem z Kazachstánu, vyzvali k tomu, aby si sbalila kufry a odjela. "Táhněte, odkud jste přišla a odkud vás sem nikdo nezval (...), pitomců máme dost vlastních," uvedlo loni sdružení.

Členové sdružení celý minulý týden blokovali vstup do brněnského Úřadu mezinárodněprávní ochrany dětí. Tvrdí, že se nová ředitelka úřadu Lenka Pavlová dostala na své místo neprůhledným způsobem a že není nestranná.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám