Hlavní obsah

VIDEO: Otcové blokovali Nečasovi vstup do práce, ministr se neukázal

Novinky, toh, znk
PRAHA
Aktualizováno

Před budovou ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV) se v pondělí ráno sešla hrstka nespokojených otců ze sdružení K213. Muži chtějí bránit ministru Petru Nečasovi ve vstupu do úřadu. Požadují po něm omluvu za to, že je nazval sexisty a hulváty. Na místě bylo víc policistů a novinářů než protestujících. Ministr se neukázal.

Článek

"Stát nemá peníze na to, aby se staral o děti, ale má na to, aby tady bylo 50 uniformovaných policistů," řekl na místě Novinkám jeden z mluvčích K213 Jiří Krám. Doplnil, že v protestu bude sdružení pokračovat i v dalších dnech. Protestující požadují omluvu za Nečasovy výroky na adresu K213. Ministr členy sdružení označil za "skupinu hulvátů".

Blokáda otců

Zdroj: Stream.cz

Sezemský vyjádřil ochotu k jednání, ale za podmínky, že členové sdružení stáhnou výzvu k neplacení výživného a omluví se za některá svá vyjádření. Protestující to odmítli.

"Ministerstvo práce a sociálních věcí považuje postup sdružení K213 od samého počátku za nepřijatelný a kontraproduktivní," uvedl úřad ve své zprávě. Diskuze "o posílení ochrany a práva dítěte" je podle ministerstva možná, ale ne o personáliích. "Tato kompetence plně náleží resortu MPSV. Kdykoli jsme schopni je obhájit." dodal.

Minulý týden blokovali Úřad pro ochranu dětí

Členové sdružení celý minulý týden blokovali vstup do brněnského Úřadu mezinárodněprávní ochrany dětí. Tvrdí, že se nová ředitelka úřadu Lenka Pavlová dostala na své místo neprůhledným způsobem a že není nestranná.

Organizace K213 má asi 480 členů. Jsou to především otcové, jimž byl po rozvodech s jejich partnerkami znemožňován styk s dětmi.

:. Nespokojené otce přišla podpořit důchodkyně, kterou údajně úřady připravily o kontakt s vnoučaty. Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám