Hlavní obsah

Netradiční pražský seminář představí významné stromy

Novinky, Aleš Rudl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 26. listopadu se od 14.30 v budově pražského magistrátu v Jungmannově ulici uskuteční seminář věnující se významným stromům, jejich vyhledávání, evidenci, označování a propagaci. Účastníky čekají příklady neobyčejných stromů a každý se dozví, jak takové jedince najít ve svém okolí.

Foto: Aleš Rudl

Významným stromem je bezpochyby jinan dvoulaločný v Botanické zahradě UK v Praze, který byl v minulosti pěstován v sudu jako bonsaj.

Článek

Denně potkáváme stovky stromů, málokdy ale víme o jejich historii či důležitosti. V obcích a městských částech rostou například lípy republiky či lípy svobody. Na mnohé se pozapomnělo a netěší se zvláštní úctě. Přitom jsou pro nás živými svědky důležitých událostí.

Seminář Významné stromy jako objekty veřejného zájmu, inspirace a péče všem účastníkům přiblíží, kde můžeme významné stromy najít, jak je chránit či označit a jak je představit široké veřejnosti. Názornou evidenci hodnotných dřevin uvidíme na mnoha příkladech, nejen z měst, ale i z botanických zahrad či zámeckých parků. 

Z veřejných prostranství se pak na chvíli přesuneme do lesů a podíváme se na významné stromy, které označují Lesy České republiky. Chybět nebude ani názorný výukový program na téma Stromy, jenž lze využít při ekologické výchově či v rámci přírodovědných oddílů. 

Seminář zmíní i vybrané významné stromy v Praze, které budou označeny speciálními tabulkami a prostřednictvím moderních technologií. Každý pak bude moci nahlédnout do historie jednotlivých stromů přímo v jejich blízkosti.

Seminář se uskuteční v konferenční místnosti č. 201 a je určen jak pracovníkům veřejné správy zaměřené na zeleň, tak i pedagogům, členům místních spolků a sdružení, ale i všem ostatním zájemcům z řad široké veřejnosti. 

Účast na semináři je zdarma. Příchozí navíc obdrží zcela nový informační a metodický materiál Významné stromy kolem nás. Potvrzení účasti společně s vaším jménem zasílejte na emailovou adresu david@koniklec.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám