Hlavní obsah

Berounský advent - s hudbou, na bruslích i v plavkách

Novinky, Alena Šustrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslavy adventu v Berouně jsou letos pojaty opravdu velkoryse - kromě tradičního rozsvěcení vánočního stromku o první adventní neděli, jehož součástí je koncert Pavla Vítka a představení divadla Kvelb Andělé, je připravena spousta nejen hudebních akcí, které budou probíhat až do 22. prosince.

Foto: Alena Šustrová

Berounské náměstí

Článek

Koncert Pavla Vítka, jeho hosta Markéty Konvičkové a kapely Frankie´s band na berounském Husově náměstí 1. prosince zahájí nejen jeho letošní vánoční turné s názvem Vánoční dárek, ale také oslavy adventního času. Koncert začne v 16 hodin. Ti, kdo přijdou už před půl čtvrtou, mohou potkat anděly na chůdách, kteří přinášejí nejen dárky v podobě andělských poselství...

Ve velkém se bude pokračovat i v dalších dnech: slavnostní předvánoční dobu zpříjemní návštěvníkům i občanům města tradiční vánoční trhy v horní části Husova náměstí, zcela netradičně je na letošní rok připraveno množství dalších akcí a hudebních vystoupení:

Ve čtvrtek 5. prosince bude probíhat Mikulášská show. Zahájí ji hokejová exhibice dětí HC Berounští medvědi na umělém kluzišti, které bude pro veřejnost slavnostně otevřeno v 15.30. Následovat bude soutěž o nejhezčí masky Mikuláše, čerta nebo anděla a mikulášská nadílka. Kluziště bude pro veřejnost přístupné i v dalších dnech od 9 do 21 hodin, o víkendu to bude od 9 do 15 hodin.

Adventní neděle se ponesou převážně v duchu hudebním - koncerty budou začínat vždy o čtvrté hodině odpolední, jako první 8. prosince vystoupí soubor Karmína, který se zabývá interpretací starých českých lidových písní a gotické, renesanční a barokní hudby, světské i duchovní. Koncertu bude předcházet od 15 hodin adventní čtení, následovat bude vystoupení srbských krajanů Česká beseda.

V neděli 15. prosince se diváci mohou těšit na Strašlivou podívanou a písničky inspirované historickými a fantazijními motivy. Kapela pohybující se svým stylem nejblíže oblasti historizujícího folku, je pak (lehce) koření přídechem středověku, renesance či občasnými židovskými či cikánskými názvuky. Ještě předtím se však diváci mohou rozněžnit na muzikál na ledě Sněhurka v provedení TJ Kraso Beroun.

Poslední adventní neděli zpříjemní Hromosvod - kapela soustředěná okolo kytaristy a klávesisty Ondřeje Fencla (5P Luboše Pospíšila, Schodiště) hraje písničkový folk-rock, který se díky nástrojovému obsazení a aranžérské pestrosti mírně vymyká tradičním proudům. Tomuto koncertu budou v 15 hodin předcházet Myslivci v adventu.

Ani tohle však ještě není zdaleka všechno - připraven je nespočet dalších hudebních vystoupení (poberounská kapela Třehusk se staropražskými písničkami, pěvecký sbor berounského gymnázia Joachim Barrand´s Singers, Zdický smíšený sbor, děti berounských mateřských a základních škol) či hokejové exhibice.

Ve středu 11. prosince od 18 hodin bude Česko zpívat koledy, připravena je i záležitost téměř výhradně dámská - 13. prosince v 18 hodin začne Módní přehlídka věnovaná Luciím.

A pokud bude návštěvníkům berounských oslav adventu zima, mohou se prohřát v berounském aquaparku.

Podrobné informace o adventních akcích najdete na mesto-beroun.cz a mkcberoun.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám