Hlavní obsah

Necháváte se vydírat, kárá Nečase Mezinárodní federace hudebního průmyslu

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká národní skupina Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI) napsala otevřený dopis premiéru Petru Nečasovi. Podivuje se v něm nad tím, že se vláda nechává vydírat skupinou osob, které demagogicky překrucují znění smlouvy ACTA a nelegálně napadají stránky vládních a jiných organizací.

Foto: Doležal Michal, ČTK

Na pražském Václavském náměstí se 28. ledna před polednem uskutečnila malá demonstrace lidí, kteří nesouhlasí s mezinárodní protipirátskou smlouvou ACTA.

Článek

„Je potřeba hledat cesty, jak zamezit nelegálním uploadům na internet, je třeba jednoznačně nastavit odpovědnostní vztahy mezi uživateli a provozovateli internetu. Je třeba nastavit férové podmínky pro provozovatele legálních on-line obchodů s hudbou. K tomu všemu dává ACTA prostor, a proto ji IFPI podporuje a vyzývá vládu ČR k odpovědnosti vůči svým voličům,“ píše se v dopise.[celá zpráva]

Cílem dohody ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement tedy Obchodní dohody proti padělkům) je zásadně omezit zcizení autorských práv.

Reklama

Související témata:

Související články

ACTA jako rozbuška i začátek nové éry

Internetoví piráti a hackeři z hnutí Anonymous na sebe ve středu strhávali pozornost médií. Americké úřady totiž zablokovaly server Megaupload.com, který podle...

Výběr článků

Načítám