Hlavní obsah

Seznam.cz odhalil vylepšenou verzi oblíbeného Firefoxu

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká portálová jednička Seznam.cz uvolnila zdarma ke stažení speciálně upravenou verzi populárního internetového prohlížeče Firefox. Novinka přináší několik šikovných vylepšení a doplňků, které uživatelům zjednoduší a zpříjemní práci na internetu.

Foto: Novinky

Firefox 4 od Seznamu

Článek

Speciálně upravený Firefox vychází z tradičního internetového prohlížeče od společnosti Mozilla s pořadovým číslem čtyři. Verze od Seznamu má několik úprav, usnadňujících přístup ke službám Seznam.cz. „Zmínit lze vyhledávací moduly, Seznam skin a doplněk Lištička,“ uvedl Alexander Semerenko, produktový manažer společnosti Seznam.cz.

„Firefox 4 je znatelně rychlejší, podporuje moderní webové standarty, a taky prošlo velkou úpravou uživatelské rozhraní. Skin teď změní podobu celého okna, rovněž je vylepšená integrace s Windows Aero,“ vyzdvihl přednosti nového prohlížeče Semerenko.

Foto: mif, Novinky

Firefox 4

Proti předchozí verzi prodělal Firefox 4 výraznou změnu vzhledu. Otevřené panely se nově objevují nad řádkem s adresou. Všechny nabídky, jako nápověda, správce stahování, historie internetových stránek, či záložky, jsou dostupné přes nabídku s názvem Firefox. Ta je umístěna v levém horním rohu.

„Uživatele, kteří používají Firefox na několika počítačích najednou, jistě ocení možnost synchronizovat nejen záložky, ale i hesla, historii a dokonce otevřené panely," dodal produktový manažer Seznamu.

Seznam.cz nabízí i vylepšený Internet Explorer  

„Speciálně upravený Internet Explorer 9 má několik úprav, usnadňujících přístup ke službám Seznam.cz. Zmínit lze vyhledávácí moduly, domovskou stránku a doplněk Lištička,“ uvedl Alexander Semerenko, produktový manažer Seznamu.

Zajímavou novinkou v IE9 je možnost udělat z libovolné internetové stránky „samostatný program“. Toho je možné využít i u služeb Seznamu.

Foto: mif, Novinky

Internet Explorer 9

„Připnutí webu je novým a zajímavým způsobem, jak mohou uživatelé našich portálů a služeb rychle přistupovat k obsahu, který je zajímá. Postupně budeme zařazovat tuto funkci na ostatní portály společnosti Seznam.cz, v tuto chvíli ji lze využít na domovské stránce Seznam.cz a na portálech Mapy.cz a Email.cz,“ řekl Vlastimil Pečínka, ředitel výzkumu a vývoje ve společnosti Seznam.cz.

"Současně uživatele brouzdají po netu pomoci více než 240 000 naších upravených verzí prohlížečů, z čehož skoro polovina jsou Mozilla Firefox od Seznamu. Na doplňku Lištička, který obsahují upravené verze Internet Explorer a Mozilla Firefox, si uživatele vedle emailu a slovníku oblíbili hlavně funkci Rychlá volba díky jednoduchému přehledu oblíbených stránek," uvedla mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová.

Stahovat nové internetové prohlížeče můžete pomocí následujících odkazů:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám