Hlavní obsah

Podezřelé krabičky na lampách na Malé Straně nebyly nebezpečné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V Praze na Malé Straně zasahovali večer hasiči i policejní pyrotechnici. Na lampách veřejného osvětlení tam byly stříbrnou páskou přilepené krabičky, na kterých byly led diody a u nich baterie. Podle vyjádření policie z úterního rána krabičky neobsahovaly žádné nebezpečné látky.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Podezřelé krabičky odstranili pyrotechnici. "Skutečně jsme našli celkem 16 kusů těchto krabiček. Ani v jedné z nich se nenacházela žádná nebezpečná látka, žádná výbušnina. Jednalo se o plastové krabičky s diodami s vlastním napájením, které byly připevněny magnety na sloupech veřejného osvětlení. Vymontovali jsme je a zlikvidovali. Při analýze jsme zjistili, že se nejedná o nebezpečné předměty," řekla mlučí pražské policie Ivana Ježková.

Policie před 21:00 večer na čas uzavřela část ulice Tržiště. Pyrotechnici pak krabičku sňali a uložili do speciálního kontejneru. Stejně postupovali i na dalších místech, kde se krabičky našly.

Policie je v těchto dnech ve stavu zvýšené pohotovosti. Kvůli varování USA před útoky teroristické sítě al-Káida v Evropě preventivně zpřísnila bezpečnostní opatření. Přísnější bezpečnostní kontroly platí na letišti Praha-Ruzyně a ostatních mezinárodních letištích v ČR. Policie posílila také ostrahu u některých rizikových objektů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám