Hlavní obsah

Režisér Renč přišel kvůli nehodě o řidičák

Právo, rak

Bez řidičského průkazu je od úterý Filip Renč, který kromě jiného režíroval spoty kampaně ministerstva dopravy Nemyslíš – zaplatíš! Stal se totiž účastníkem nehody, která se odehrála ten samý den odpoledne na křižovatce ulic Nademlejnská a Poděbradská v Praze.

Článek

Řidič firemního subaru tam zezadu narazil do volva. Následky střetu přitom nejsou nikterak vážné. Žádný z účastníků nebyl zraněn.

Policie zjišťuje, kdo subaru, ve kterém Renč jel, skutečně řídil. Sám režisér ve středu Právu zopakoval, že za volantem seděl jeho spolupracovník. [celá zpráva]

Jenže řidič po nehodě z místa ujel a policie našla nabourané subaru až v nedalekém autoservisu. A u něj byl právě pouze Renč.

Režisér přitom odmítl jak dechovou zkoušku, tak i testy krve a moči, proto mu byl podle mluvčí pražské policie Andrey Zoulové až do konce vyšetřování nehody zabaven řidičský průkaz.

Prostě jsme to neubrzdili. Byli jsme moc blízko a skončili jsme v jeho kufru. Je nám to moc líto. Tímto se tomu pánovi omlouváme, ale jsou to jenom plechy.
Filip Renč

„Prověřujeme veškerá dostupná svědectví a vyhodnocujeme kamerové záznamy,“ sdělila včera Právu mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. „Byly zahájeny úkony pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ podotkla. Případnému viníkovi tak hrozí až rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz řízení.

Renč, který v úterý slavil 45 narozeniny, Právu řekl, že nebyl důvod, aby se testům podrobil, protože neřídil. Vůz přitom patří firmě, kterou Renč spoluvlastní.

Nehoda se podle něj stala tak, že řidič volva náhle zabrzdil kvůli jinému autu, jež začalo odbočovat. „Prostě jsme to neubrzdili. Byli jsme moc blízko a skončili jsme v jeho kufru. Je nám to moc líto. Tímto se tomu pánovi omlouváme, ale jsou to jenom plechy. Jsme s ním ve spojení a když bude potřebovat pomoc, třeba finanční, tak se s ním domluvíme,“ prohlásil Renč.

Z místa prý odjeli až poté, co se přesvědčili, že se nikomu nic nestalo. Subaru podle něj začalo hořet, proto zamířili k nejbližšímu servisu.

„Kolega se pak musel vrátit do práce a já jsem tam zůstal. Až by nám to uhasili, tak jsem se chtěl vrátit, ale mezitím přijela policie a už mi to neumožnila,“ dodal režisér.

Dnes jde na policii

Policie se o nehodě dozvěděla po půl třetí odpoledne. Po příjezdu hlídky bylo na místě pouze volvo a svědci prý vypověděli, že druhý řidič ujel. Policie pak podle Zoulové začala prohledávat okolí, až auto v blízkém servisu skutečně našla.

„U vozidla se nacházel 45letý muž, takže policie se na něj obrátila jako na řidiče. Předložil veškeré doklady, ale odmítl, že by řídil,“ řekla Zoulová s tím, že muž jinak spolupracoval a choval se korektně.

Renč pak s policisty odjel k lékařskému vyšetření, test krve a moči však nepodstoupil.

„Zítra jdeme i s kolegou na policii, kde chceme vysvětlit, co se dělo. Udělali jsme chybu, neměli jsme dostatečný odstup, ale proti zabavení řidičáku protestuji. Nebyl důvod,“ dodal Renč.

Reklama

Výběr článků

Načítám