Hlavní obsah

Lídr kandidátky ČSSD poklekl s růží před mladíkem s vajíčky

Právo, Novinky, Jaroslav Soukup, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Netradiční reakce se dočkal jeden z demonstrantů, který zamířil na mítink ČSSD na pražské Pankráci s krabičkou vajíček. Jiří Havel, lídr kandidátky socialistů před nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu před ním poklekl a nabídl mu růži.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Havel, lídr kandidátky ČSSD do Evropského parlamentu, pokleká s růží před mladíkem s platem vajíček.

Článek

Situace podle svědků připomínala události z roku 1989, kdy studenti na Národní třídě nabízeli květiny příslušníkům Veřejné bezpečnosti.

Havel před mladíkem poklekl a nabídl mu oranžovou růži, které sociální demokraté rozdávají na svých mítincích. Mladík ji odmítl, oba se chvíli mlčky pozorovali a pózovali před objektivy fotoaparátů. Následně se Havel zvedl a odešel.

Lídr kandidátky ČSSD na rozdíl od stranického předsedy Jiřího Paroubka mladíka nesepsul a zvolil jinou, zdá se úspěšnější taktiku.

I na Pankráci se odehrály konflikty mezi příznivci a odpůrci ČSSD. Došlo i na vypouštění kol u oranžových aut (viz video níže).

:. Mítínky ČSSD pronásledovaly v Praze protesty odpůrců. Zdroj: TV Prima

Reklama

Výběr článků

Načítám