Hlavní obsah

Sudokucup: Češi se ukázali jako zdatní luštitelé

Novinky, Martin Singr, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroužek Kabrňáci ve spolupráci se Svazem českých hádankářů a křížovkářů uspořádal 17. ledna nadcházejícího roku unikátní on-line turnaj "sudokucup". Nejednalo se přitom o lokální záležitost. Mezinárodní charakter události dokládá fakt, že na prvních třech místech se umístili Polák, Čech a Japonec. Soutěžila i světová špička.

Článek

„Máme za sebou první konání sudokucupu a mohu říci, že alespoň z mého pohledu bylo veškeré dění okolo této akce velice hektické. Vždyť taky celý tento sudoku projekt, jak by se tato snaha dala nazvat, vznikal od píky,“ uvedl po skončení akce spokojeně jeden z hlavních organizátorů, Karel Tesař.

Prostřednictvím webu Sudokucup.com měli všichni luštitelé možnost řešit kvalitní sudoku v závodních podmínkách a zároveň nemuseli vynaložit žádné náklady, soutěžilo se totiž po internetu. Soutěž byla koncipována jako mezinárodní a tak bylo možné ve výsledcích najít luštitele z celého světa, mezi nimiž nechyběla ani část světové špičky.

Dva Češi v první pětce

Klání bylo nakonec velmi zajímavé a o národnostním obsazení nejlépe svědčí výsledky, kdy na prvních deseti místech skončili luštitelé z devíti zemí. To je v jiných soutěžích naprosto nemyslitelný výsledek. Potěšitelné je, že Česko zde mělo jako jediné dva zástupce – druhý skončil Jan Novotný a pátý Jakub Hrazdira. Navíc Jana Tylová skončila jedenáctá.

Lepší než Jan Novotný byl pouze Jan Mrozowski z Polska a na třetím místě skončil japonský soutěžící Yuhei Kusui. Soutěž byla zároveň i kvalifikačním turnajem na mistrovství ČR a následně i na mistrovství světa. Na mistrovství ČR, které se bude konat 29. března v Brně, se kvalifikovalo nejlepších 30 účastníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám